Senioren Judo

Senioren Judo,

 

Bij het horen van deze term denkt menigeen automatisch aan een fysieke bezigheid voor bejaarden maar niets is minder waar!

 

Mijn naam is Derk Zielman, 42 jaar en ik ben sinds april 2016 een enthousiast lid van Judovereniging Stella Duce. Hier train ik elke maandagavond in de “seniorengroep” met heel veel plezier, waarbij ik in een ontspannen maar sportieve sfeer mijzelf bekwaam in het Judo onder leiding van onze sensei Roy Westheim. Onze seniorengroep varieert qua leeftijd van 14 tot en met 70 en representeert alle kleuren banden van wit tot en met zwart.

Ik ben in aanraking gekomen met Judo door deelname aan een ouder judoles in 2016 waar ik samen met mijn zoontje Dean aan deelnam. Na deze les was mijn interesse gewekt en heb ik een aantal proeflessen genomen om te bezien of de judosport bij mij paste. Van nature ben ik een sportief mens maar leerde al tijdens de proeflessen dat het er niet om gaat hoe sterk en fit je bent, maar hoe technisch de verschillende technieken uitgevoerd worden. Hierbij spelen leeftijd en ervaring geen rol. Enthousiasme, doorzettingsvermogen en het leren van meer ervaren judoka’s geven hierbij de doorslag.

 

Afgelopen Juli heb ik zelf met goed gevolg het oranje band examen afgelegd en mag ik met trots de oranje band dragen. Je bent dus nooit te oud om judo te leren!

 

Graag willen wij als judovereniging meer bekendheid geven aan het “senioren judo” en zijn dus ook op zoek naar enthousiaste mensen die graag sportief bezig zijn en mee willen komen sporten. Onze vereniging is laagdrempelig en bied plek voor eenieder die zich wil bekwamen in het judo, dus:

 

Bent u of kent u iemand die wil komen meetrainen bij onze judovereniging neem dan contact op met ledenadministratie@judostelladuce.nl, meld je aan voor de proeflessen en profiteer van onze speciale senioren actie.  

 

Wellicht treffen wij elkaar binnenkort in de Dojo?!

 

Derk